Gräddstuvad lever med lingonsylt, 4 pers
- 500 g ungnötslever
- 5 dl grädde
- 12-16 potatisar
- lite vetemjöl till redning
- salt och peppar
Skala och koka din potatis, skär levern i ganska tunna skivor. Strö lite mjöl över skivorna och bryn i het panna men inte för länge då blir det segt och krydda med salt och peppar. Slå på all grädde, sänk värmen på spisen och låt bubbla iväg tills potatisen är mjuk och grädden reducerat. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera med din kokta potatis och rårörd lingonsylt och det passar alldeles perfekt med en folköl till.
Som ni märker, hederlig husmanskost utan en tillstymmelse till sallad...
Välkommen åter - jag har saknat din blogg. Har ju möjlighet att höra lite om Mollie också samt lite bilder. Stuvad lever är en av mina favoriter. De flesta gillar det inte men rätt tillagad är den supergod.
SvaraRaderaKerstin