måndag 4 april 2011

Biff Greta fast det blev Kalkon Greta


Inspirerades av ett recept i DN i morse där dom gjorde Biff Greta, ett klassiskt recept där man egentligen använder oxfilé. Nu hade vi inte oxfilé hemma i kylen en måndag så det blev istället kalkon, vi får se om det fungerar?

Kalkon Greta, 3-4 pers
  • 500 g kalkonkött
  • 10-12 stora potatisar
  • gul lök, 2 st
  • 3 ägg
  • 4 msk dijionsenap
  • persilja, gärna färsk
  • saltgurka
  • salt och peppar
Skala och tärna potatisen i ganska små tärningar, koka sedan i saltat vatten i 5 minuter. Stek potatisen i ca 10  minuter, glöm inte salt och peppar.

Skär köttet i tärningar, skala och hacka löken fint och bryn tillsammans med dijionsenap och en äggula. Stek i kanske 5 minuter under omröring.

Lägg upp den stekta potatisen och köttet på ett serveringsfat och strö över hackad, färsk persilja. Servera med en äggula och saltgurka, enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Daddycool

Mitt foto
Pappa till Linn, My och Mollie samt en bonusgrabb som heter Lucas. Målvaktstränare, som driver Hälsinglands Målvaktsakademi. Innehar "Avancerad Målvaktstränarutbildning, SvFF"