torsdag 24 februari 2011

Heta räkor med tagliatelle, middag på en kvart


Dagens ingredienser, nästan alla, jag struntade i att ta med oljan och saltet på bilden för det utgår jag ifrån att den välsorterade hemmapappan har hemma. Idag lyxade vi till det med scampi men det funkar med hederliga nordsjöräkor oxå. Det som behövs;

Heta räkor med tagliatelle 4 pers
  • räkor 400 g
  • röd chili
  • vitlök
  • creme fraiche
  • tagliatelle, eller nån annan god pasta
  • parmesanost
Sätt stora pastakastrullen på spisen och koka upp vatten, pasta skall kokas i rikligt med vatten och gott om salt för att det skall smaka bra...

Börja med att skära chilin och vitlöken, riktiga proffsen använder rakblad till vitlöken men så noga är inte jag idag. Fräs det röda och vita i olivolja, i med räkorna och en nypa flingsalt och dom behöver inte gå med i pannan speciellt länge innan du kan slå på creme fraiche. Sänk värmen och låt det bubbla medan du smakar av med vitpeppar och salt, jag kör med flingsalt vilket ger en enligt mig rikare smak!

Känn på pastan och plocka den av värmen innan den är sönderkokt, överkokt pasta är något av det tråkigaste som finns i matväg. Pastan skall vara al dente!

Blanda räkröran med den perfekt kokta pastan och riv över rikligt med parmesanost, klart på en kvart! Njut mer än gärna med ett lätt rödvin, för oss som inte hunnit på bolaget och får vänta tills imorgon fredag funkar det nästan lika bra med bubbelvatten...

Bild på det färdiga fatet och på de förhoppningsvis renslickade tallrikarna kommer senare ikväll, per lui Martino!

Färdigt att servera

Nästan allt uppätet

1 kommentar:

  1. Vi åt scampi i går, fast nu utan Habanero:) Ska prova er version nästa gång, låter sååå smarrigt!!Kram på er/ Linda

    SvaraRadera

Daddycool

Mitt foto
Pappa till Linn, My och Mollie samt en bonusgrabb som heter Lucas. Målvaktstränare, som driver Hälsinglands Målvaktsakademi. Innehar "Avancerad Målvaktstränarutbildning, SvFF"