Ungsbakad falukorv med potatismos 2 vuxna och 3 barn
- falukorv
- 1 tomat
- 1 lök
- typ 12 potatisar
- senap
- lite ost
- lite mjölk och smör till potatismoset
- salt och peppar
Skala din potatis och sätt igång potatiskoket, glöm inte saltet sätt dessutom på ugnen på 225 grader. Skär skåror i falukorven, inte hela vägen ned utan det skall bli som ett "dragspel" med centimetertjocka mellanrum. Pilla i tomatskivor, lökskivor och ostskivor varannan gång...det e lite bökigt men det går. Jag brukar dessutom breda lite senap mellan skivorna på vuxendelen av korven för lite extra smak. Salta och peppra lite över den fyllda korven och avsluta med någon ostskiva över det hela, om du gillar ost. In i ugnen och låt det hela få färg, kanske en halvtimme.
Under tiden när potatisarna mjuknat häller du av vattnet och stöter med potatisstöt, jag föredrar en stöt då man får lite bitar i moset vilket jag tycker e gott. Det behöver inte vara puré! Rör i en rejäl klick smör och en slatt mjölk och smaka av med salt och peppar, easypeasy...
Till och med ungarna kommer äta det här, trots att dom hävdar att ungsbakad falukorv e vuxenmat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar