måndag 28 februari 2011

Äntligen dags att baka lite bröd

Fortfarande något skeptisk mot min surdegsgrund gick jag till verket, grunden hade nu stått långt över 15 timmar. Den hade börjat bubbla något men inte riktigt rest sig!

Men jag bestämde mig för att köra ett test på hälften av grunden och fylla på resten med nytt mjöl och låta den halvan stå varmt ett halvt dygn till. Brödet jag startade ikväll var ett syrligt lantbröd, recepten är snodda av en annan bloggare nämligen Martin Johansson som driver bloggen pain de martin

Dag 1, kväll syrligt lantbröd
  • 150 g rågsurdegsgrund
  • 425 g ljummet vatten
  • 300 g vetemjöl special (fast jag använde manitoba cream)
  • 150 g ekologiskt rågmjöl
Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rejäl bunke och ställ varmt. Täck med lock eller plastfolie och låt stå till imorgon, så här såg min deg ut för en kvart sedan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Daddycool

Mitt foto
Pappa till Linn, My och Mollie samt en bonusgrabb som heter Lucas. Målvaktstränare, som driver Hälsinglands Målvaktsakademi. Innehar "Avancerad Målvaktstränarutbildning, SvFF"