Het gryta med Lövbiff och fläsk, 4 personer
- lövbiff, 6 skivor
- rimmat stekfläsk, 5 skivor
- soltorkade tomater
- lite syltlök
- oliver, helst svarta men jag hade gröna
- cornichons, smågurkor
- cabanossi dvs ölkorv
- mörkt öl
- tomatpuré
- chili
- grädde
- ris
- salt & peppar
Ganska mycket ingredienser men det är inte hela världen om du skulle sakna någon av dom, det funkar säkert ändå. Jag började med att skära fläsket i ganska små bitar och lövbiffen i lite större, sedan stekte jag fläsket följt av lövbiffen med bara lite hackad chili och vitpeppar. Lade över allt i min gamla hederliga gjutjärnsgryta.
När köttet var brynt hällde jag över typ en halvliter mörkt öl och duttade i en rejäl klick med tomatpuré. Hällde i vad som var kvar i mina burkar, syltlök, grovt skurna bitar av soltorkade tomater, oliver, cornichons och skurna bitar cabanossi.
Sedan fick allt bubbla iväg på medelvärme så att ölen reducerade och smakerna verkligen kom fram. Mot slutet när jag hade mätt upp ris (3 dl ris och 6 dl vatten plus salt) och satt igång kokningen redde jag gryten med ca 1,5 dl grädde och lät det bubbla på svag värme tills riset var klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar