Ända sedan vi träffades, nästan i varje fall, har jag försökt förmå Petra att käka stekt fläsk med löksås. Fläsket har nog inte varit några problem utan det kanske är löksåsen som framkallat något hemskt minne. Ett minne från som vi i Göteborg säger Bambatiden (Bamba betyder skolmatsal för er icke göteborgskunniga). Tills idag har jag så äntligen lyckats förmå henne att prova på min lök...jag menar löksås, vet inte om det är stundande vigsel som påverkar hennes omdöme eller vad det kan vara? Det här behöver du i varje fall till den här husmanskostsklassikern;
Stekt fläsk med löksås, 4 pers
- rimmat bogfläsk, 600 g
- 2 gula lökar
- 2 msk smör
- 2 msk mjöl
- 4 dl mjölk
- soja
- salt & peppar
- potatis
När fläsket är stekt och potatsien kokad mjuk smaka av din löksås med salt & peppar samt några stänk soja. Svårare än så här var det inte, middag på 30 minuter max, bra va?
Jag som rödvinsälskare måste här tillstå att det kanske passar bättre med ett glas öl eller kanske kall mjölk!
Så ska det se ut! Martin
SvaraRadera