Bubblar redan! |
Spaghetti Bolognese med twist, 4-6 pers
- runt 600 g nötfärs
- gul lök
- vitlök
- krossde tomater, 500 g
- soltorkade tomater
- soja
- worcestershire sauce
- pasta, idag kör jag klassiskt smal
- parmesanost, icke att förglömma
- salt & peppar
- socker
- ev. en skvätt grädde eller crame fraiche
Häll på krossade tomater och fint skurna soltorkade tomater, dem ger en härligt söt tomatsmak vilket passar bra till dom ibland lite kärva krossade tomaterna. Dessutom brukar jag ta någon nypa med socker för att få ihop allt.Låt bubbla igång på svag värme, gör ingenting om det kokar i några timmar...
När det sedan börjar närma sig matdags kokar du upp en rejäl kastrull med saltat vatten och i med pastan, jag har grymt svårt att dosera pasta och brukar alltid koka för mycket! Se till att smaka och känn på pastan så den inte blir överkokt, fortfarande al dente som gäller.
Avsluta allting med en rejäl hög av riven parmesan på toppen av ditt pasta och köttfärsberg...uppdatering av mitt berg kommer på bild redan ikväll!
Min andra portion |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar