Pollo diavolo med ugnsbakade rotfrukter, 4 pers
- en hel kyckling
- smör
- citron
- vitlök
- chiliflakes
- salt & vitpeppar
- 12 potatisar
- 6-8 morötter
- gul lök, 1-2 st
När du skalat potatis, morötter och lök skär allt i klyftor och lägg i en djup ugnsfast plåt med lite olja samt salt & peppar.
Nu kommer det gôttigaste med den här rätten och den största anledningen till att det är jag och inte Petra som tillagar den. Ta nu din smörblandning och gnungga in kycklingen med smör och kryddor och du skall använda händerna. Försök få smör överallt, gärna lite inuti fågeln oxå...
Smörad fågel... |
När kyllingen är välsmord lägger du den på ugnsgallret som du sedan ställer/lägger ovanpå din ugnsform där du har rotfrukterna. Fördelen med det här är att det kommer droppa saft från kycklingen som kommer ge härlig smak och fukt till dina rotfrukter, smarrigt tycker jag. Kom ihåg att vända på fågeln några gånger så att du får en jämn grillning och att skinnet blir knaprigt!
Servera gärna med fetaostkräm, hur enkel som helst! Blanda ner fetaost i creme fraiche, salta och peppra och smaka av med en skvätt citron. Så här såg våra fat ut ikväll...
Serverat och klart |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar