Sötsurt fläsk med grön sparris och bulgur, 4 pers
- 400 g rimmat sidfläsk eller nåt annat griskött
- grön sparris, typ 10
- salladslök, några stycken
- 2 tsk kycklingfond
- 2 msk soja
- 2 msk vinäger
- 2 msk socker
- bulgur, hela korn
- salt och peppar
- ev lite maizena eller idealmjöl till redning
- röd chili och vitlök för vuxenvarianten
Mät upp rejält med vatten, lägg i en buljongtärning och koka upp. Häll i 3 dl bulgur och låt koka 12 min på svag värme under lock.
När din bulgur puttrar iväg kan du göra den sötsura såsen. Blanda kycklingfond, soja, vinäger och socker och slå på över fläsket och låt det koka på svag värme så att såsen reducerar och blir liksom lite kletig eller klibbig. Har du inte tid eller ork att vänta på detta så har du i lite maizena eller idealmjöl och reder såsen. Avsluta med att ha i din stekta sparris och smaka av med salt och peppar, tänk på att det rimmade fläsket redan är salt. Servera med ångande bulgur...och en kall öl passar nog också!
Det sötsura fläsket blev t.o.m bättre än förväntat, kul! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar