En av mina absoluta pastafavoriter har jag ätit i Göteborg på Pasta Etc. Man skulle kanske förvänta sig att det borde varit i Rom eller Florens eller på något annat ställe i pastans hemland Italien. Men det går alltså att hitta riktigt bra pasta i Sverige också. Då naturligtvis på framsidan av landet så idag skall jag försöka kopiera den här rätten, till den enkla pastan behöver du bara;
Kyckling med curry, valnötter och penne
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 liten påse valnötter
- vitlök
- kycklingfond
- matlagningsgrädde
- curry
- tomatpuré
- salt & vitpeppar
- penne pasta
När kycklingen är brynt och kryddad, slå på matlagningsgrädde samt lite kycklingfond och tomatpuré och låt puttra på svag värme. Pastavattnet borde nu koka så i med pastan och koka tills det är lite tuggmotstånd dvs al dente. När pastan är klar och kycklingen puttrat klart smaka av med salt och vitpeppar om det behövs och servera gärna med nyriven parmesanost.
Tyvärr hade vi ingen parmesan hemma idag så jag skall prova med västerbottenost...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar